marianneengerritnieuwzeeland.reismee.nl

Laatste reacties

Hieronder vind je een overzicht van de laatste 100 reacties

Mia

Door jullie mooiereisverhalen waren jullie voor ons ook dichtbij. Het was leuk je woensdag weer te zien en te spreken Marianne.
Ik verheug me op de foto's.
Geniet nog maar lekker na!!!

clara

weer veilig thuisgekomen. goed te lezen. Geniet maar wat op z'n Hollands; lekker koud!

Tista

Ja we hebben elkaar al gezien en gesproken in Hoevelaken. Zelfs met Gerrit al kennis gemaakt.
Toch alsnog een jetlag opgelopen? Was ook niet te vermijden. We zien elkaar bij het concert. En geniet nog maar lekker na van de reis.

Jannie

Welkom thuis

Mia

Welkom thuis. Ik hoop dat jullie lang kunnen nagenieten van deze prachtige en indrukwekkende reis. Het was heel leuk om zo met jullie mee te kunnen genieten.

Albert

Welkom thuis!

Marianne

Dank voor al die lieve reacties. Het gaf ons het gevoel dat jullie niet ver weg waren! Ik ga meedoen met het concert op 17 maart as in de Kruiskerk. Kaarten kunnen bij mij gereserveerd worden!

Marjo

Jammer dat het voorbij is maar een prachtige ervaring om op terug te kijken. Goede reis naar huis gewenst!

Jannie

Super gaaf wat jullie allemaal hebben beleeft , goede reis terug. Groeten John en Jannie

Tista

Een bijzondere tijd komt voor jullie ten einde. Heel goed dat jullie een kans hebben benut om samen zoveel te beleven en mooie en bindende ervaringen op te doen. Het zal lang naklinken in jullie leven en heel goed om tijdig zulke dingen te ondernemen en niet uit te stellen.
Verder wens ik jullie een mooie afsluiting en goede thuisreis. Wij zijn hier druk doende met de voorbereidingen voor de concertenreeks van Karl Jenkins. Ook een mooie afsluiting van onze repetities en de kroon op onze inspanningen hoop ik. Leuk om te doen in elk geval. Tot ziens in Nederland! Liefs en groetjes!

clara

ja ik heb het helemaal door met die foto's Prachtig!

Marianne van Schaik

Eindelijk in Auckland een stabiel internet. Er zijn weer foto's geplaatst! Wanneer je de titel bij de foto wilt zien moet je op de foto klikken.

Elly

Als je geniet van alles, gaat de tijd te snel

Tista

Pffft spannend zeg!

Elly

Ik vond het heel byzonder het verhaal over een Maori gids met haar eigen ervaringen en tradities
Terug naar de natuur, prachtig !

clara

Weer een indrukwekkende reiservaring. Deed me denken aan ons bezoek aan enkele Aboriginals bij Uluru / Ayers Rock in Australiรซ..........

Marianne

Nee het is echt the way of life van de Maori. Tijdens de wandeling door het regenwoud sprak onze gids af en toe in haar taal wanneer ze voor ons uitliep op haar blote voeten. Tijdens de lunch ging ze even apart zitten en ik dacht dat ze aan het mediteren was. Ze zijn heel spiritueel ingesteld. Ze woont ook met haar familie in the village, zoals ze dit noemt midden in dit prachtige gebied. Je kon aan alles merken dat ze van de natuur houdt

Tista

Het lijken weer paradijselijke toestanden die jullie meemaken. Drinken uit een rivier! Waar durven we dat nog? Fijn dat de Maori's het belang van natuurbehoud zo hoog in het vaandel hebben. Leven ze verder ook bewust en eenvoudig met wat de natuur hen aanbiedt? Of zit daar verschil tussen door voortschrijdende cultuur van de moderne wereld? Mooi dat er weer wat bomen geplant zijn als respect voor de natuur. Zit het hen echt diep in het bewustzijn of is het toch ook commercieel ingegeven? Als het ware wat "Volendams" als promoting?

Marianne van Schaik

Het verhaal over het bomenplanten is nog niet helemaal af. Gisterenavond hadden we opeens geen Internet. Dus dit verhaal wordt nog vervolgd.

Jan

Hallo Marianne en Gerrit,
Wat een verhalen. Jullie reis is wel heel gevarieerd als wij het zo lezen. Steeds reizen we met jullie mee via Google Earth. Verder hebben jullie na het "tree planting" gelijk een excuus om nog eens naar de bomen te gaan kijken. Veel plezier verder, wij houden jullie in de gaten. Joke en Jan

Mia

Wat een indrukwekkende dag en beeldend weergegeven! !!!

Marjo

Prachtig verhaal weer vandaag! Leuk om te lezen en jullie iedere dag te volgen. Lieve groet!

clara

heel mooi en onvergetelijk!

Marianne van Schaik

Toch nog even geprobeerd, en zowaar in een half uur tijd 6 foto's kunnen plaatsen!

Marianne van Schaik

Helaas lukt het niet om foto's te plaatsen. Wifi is hier toch niet sterk genoeg.

Thea.

ik geniet van jullie mooi verhalen. je mag blij zijn dat je daar nu bent.hier is het ijskoud!! de temperatuur zou nog wel meevallen, als de wind het niet zo koud zou maakte.Ik wens jullie nog een goede reis en tot ziens.Groet Thea.

Daan

Wat een mooie verhalen beleven jullie samen. Je hebt het gevoel of je heerlijk meereist met dit prachtige avontuur. Straks terug in ons Nederland zullen er nog vele verhalen verteld worden en heel lang nagenieten.

Tista

Het aantrekkelijke van jullie reis zit hem voor mij vooral in het tempo van rondtrekken. Veel zien in korte tijd. Steeds ontdekken. Het kan gewoon niet saai worden. Zou het thuis nog wennen? ๐Ÿค”๐Ÿ˜œ๐Ÿ˜Š๐Ÿ’‹

clara

Weer een bezienswaardige dag voor jullie. Wel ik heb heel erg veel erwtensoep gemaakt voor de weduwnaars in de straat en wordt er een marathon op natuurijs geschaatst.

Marianne

Ja foto's komen er aan. is nogal een gedoe met traag internet.

clara

weer een prachtig verhaal. Zetten jullie ook foto's op deze site?
veel plezier verder!

Tista

Never a dull moment.... Enjoy your journey!

Tista

Klinkt allemaal wel supergeweldig hoor. Komen jullie nog wel terug?

Margje

Mooi om te lezen dat jullie zo genieten van deze reis. De prachtige natuur, ontmoetingen met andere mensen en verschillende vormen van neerslag, wind of juist zonneschijn. Prachtige herinneringen, die jullie samen mogen beleven. En mochten jullie overwegen een huisje te kopen op het Zuidereiland, dan komen wij van de bridgeclub daar graag eens bridgen ๐Ÿ˜‰.

clara

Briljant idee; 2e huis aldaar!!! Ik kom logeren. fijne en spannende voortzetting

Mia

Wat een schitterende tocht maken jullie in een prachtige en mooie natuur. Jullie laten me mee genieten!!! De dag van morgen lijkt me ook boeiend en heerlijk op zee!

Tista

Wat een mooie verhalen lees ik! Ik ben gewoon zelf benieuwd geworden naar dit paradijs.
Ik heb vandaag een mooie en heel gezellige wandeling gemaakt in een winterzonnetje in het buitengebied van Oldenaller met the Voice Company wandelaars. Het was naast erg mooi ook nog eens supergezellig. Ik voelde me daar ook heel gelukkig bij. Voor mij was het ook onbekend gebied om te wandelen, dus dat maakt het nog leuker. Of het nu dicht bij huis is of ver weg ontdekkingen en aardig weer en goed gezelschap doen wonderen.

Jaap en Marjo

Gelukkig wat rustiger weer nu! Wat een spannende verhalen...maar jullie blijven kalm onder dit alles. Een hele belevenis en prachtig beschreven. Veel liefs uit een koud maar zonnig Utrecht. Wij kijken uit naar natuurijs!!

Maya

Hallo lieverds, ik zou gewoon lekker te voet de omgeving verkennen en vooral veel zwemmen, zonnen en naar die gezellige kroeg. Superleuk dat contact met locals lijkt me! Liefs en geniet!

Tista

Heftig weertje daar!

Tista

Avontuur genoeg!

Jan

Beste Marianne en Gerrit,
Prachtig om jullie verhalen te lezen. Maak ons maar een beetje lekker met verhaal over groot zwembad en genieten van de plaatselijke bieren en de wijn. Wij halen de schaatsen uit het vet met volgende week min 10 graden, maar wel heerlijk veel zon. We volgen jullie verhalen en bekijken de foto's van de reis. Geniet ervan en blijf verhalen sturen. Groet Jan en Joke

Maya

Wat jammer van die walvistocht, maar er is nog genoeg te zien zo te horen. Wat fijn dat de mensen het zelf zo goed kunnen oplossen, wel heftig deze omstandigheden, lijkt me. Liefs Evert en Maya

Marianne

Fijn Thea dat het goed gaat in de Poort! Bedankt voor je bericht!

Thea Smink

Leuk verslag. Jammer dat je niet altijd kunt doen wat je van plan was. Maar daar komen dan weer andere leuke dingen voor terug! een goede reis verder.hier gaat alles naar wens! Groet Thea.

Maya

Jeetje, wat spannend zeg! Veel beterschap voor Marianne

Gerda

Marianne, fijn dat je bent opgeknapt.
Inderdaad hebben jullie een spannende en bijzondere vakantie!

Tista

Wat en griezelige ervaring lijkt me dat. Waren jullie in een stenen huis? Het zal maar wegwaaien of instorten....gelukkig niet gebeurd. Geen meesleurende modderstromen ook gelukkig. En Marianne weer aan beterende hand! Die pijn zijn jullie weer door! Op naar verder avontuur!

Marianne

Het gaat gelukkig weer wat beter met mij. Paracetamol en otrivin zijn mijn vrienden. We zijn klaar voor de nieuwe dag en de reis naar Kaikoura.

clara

Goh spannend hoor! Hoe is het met Marianne; je hebt er wel goed weer voor uitgezocht maar het is niet fijn, Beterschap en ik hoop dat jullie de reis in gezondheid en veiligheid kunnen voortzetten

Harry en Hemmy

Beterschap voor Marianne en stay away from the storm!

Daan

Dat was een enerverende belevenis. Gelukkig is jullie niets overkomen. Maar weer tot rust komen en dat Marianne weer gauw opknapt om weer verder van jullie mooie reis te genieten.

Marianne

We hebben net gehoord dat de Wilderness Tour niet doorgaat. te gevaarlijk in het bos met de storm die wordt verwacht. Het is nu om 09.00 in de morgen nog rustig. We taken it easy today!
Tista, je hebt een mooie definitie gegeven van NZ. De grote plaatsen hebben inderdaad wat winkels. Hoogbouw nog niet gezien. Hoeft ook niet met die ruimte hier.

clara

Veel belevenissen op een dag en ben benieuwd of het fietsen doorgaat en op welke fiets!!!

Maya

Wat leuk Marianne en Gerrit, het klinkt geweldig allemaal. Hoop dat t morgen toch goed weer wordt, anders ff lekker een rustdagje misschien. Veel liefs van Evert en Maya

Fennie

Jullie zijn bezig met een hele mooie reis. Heel interessant. Ik ben heel benieuwd naar de fietstocht die jullie gaan maken en hoop natuurlijk dat het weer geen spelbreker gaat worden.
Succes met jullie avontuur in NZ.

Tista

Nou jullie maken leuke avonturen mee! Wat is het daar anders dan in ons drukke Europa. Wij hebben overal winkels, goede restaurants en leven dicht opeen. Ik lees in jullie verhalen dat het land ongerept en wat verlaten is met eenvoudige kleine nederzettingen in het buitengebied en dito horeca. Grappig om ook eens mee te maken. Minder georganiseerd en gelikt en daardoor exotisch. Of heb ik het mis? Natuurlijk de grote steden daargelaten. Daar zal het wel westers druk zijn en vol gebouwen en luxe restaurants en winkels. Ik hoop dat jullie morgen je mooie fietstocht kunnen doen en dat het weer je niet zo parten speelt. Veel plezier!

Marianne van Schaik

zojuist foto's geplaatst

Tista

Lijkt me erg mooi geweest zeg!

Tista

Hoe wonderlijk verliep het leven van Alice May. Zo zit je in zak en as met 1 kind en zo heb je een grote familie met vele nazaten en eeuwige roem. Het leven blijft onvoorspelbaar.

Clara

Het weer is het enige wat we een beetje gemeen hebben....ook hier zon en blauwe lucht maar koud en niet zulke mooie belevenissen!!!

Marianne van Schaik

Het verhaal van de trein staat in de Capitool gids. Het gekke is dat we onderweg in een plaatsje een grote poster zagen hangen van deze stoomtrein. Inderdaad zijn de Nieuw Zeelanders zeer relaxed.

Tista

He verhaal van de maar niet opdagende maar wel aangekondigde trein sprak wel tot de verbeelding! Zijn wij meer georganiseerd of is het daar een toevalstreffer? Je kunt je niet voorstellen dat wij dat zo achteloos jaren laten voortduren. Maar het heeft ook wel iets relaxts.

Harry en Hemmy (Bridge)

Dat iemand de trein mist....,maar 5 jaar?
Geweldig mooie reis. Het werkt aanstekelijk!

clara

Hebben jullie geen recente reisgids die vermeldde dat het treintje niet meer rijdt? mooi verhaal!

Gerda
reactie op: foto

Wat een prachtig uitzicht!

Jan

Heerlijk voor jullie om zo van de reis te genieten en leuk voor ons om dit allemaal met jullie mee te beleven. We kijken iedere dag uit naar het volgende relaas.

Daan

Wat een prachtige foto's en uitgebreide mooie verslagen van jullie avontuur in Nieuw Zeeland. Ze zijn erg leuk om te lezen. Het is net of je meereist.

Marlies

Wauw, echt te gek zo'n mooie reis. Leuk om jullie zo te volgen. Net of we er met z'n allen een beetje bij zijn. Maak maar veel mooie plaatjes en praatjes op papier voor later. Nu genieten in dat prachtige land.

Dia

Pas een week weg en al zoveel gezien....fantastisch, geniet ervan.

clara

121 km heen en 121 terug.....daar zou ik wel genoeg aan hebben op รฉรฉn dag....jullie hebben tijd over om prachtige wandelingen te maken; mooi!

Tista

Weer een geslaagde dag erbij. Weer nieuwe indrukken. Stop maar in je tasje!

Jaap

Hoe zit het met om de 100 meter een bocht? Wisselt linksom en rechtsom af? En, is dat om wakker te blijven?
Groet, Jaap.

Elly Andriessen

Leuk om alles te kunnen lezen wat jullie ondernemen.
Geniet er samen van!

Marjo

Wat superleuk om jullie belevenissen te mogen lezen. Veel plezier daar! Groet van Jaap en Marjo

Marianne

Dank voor jullie lieve reacties! Gerrit is de auteur van de verhalen. Ik ben degene die een klein beetje corrigeert.
Voor de koorleden, veel plezier straks bij de repetitie in de nieuwe omgeving. Ik probeer mee te kijken!

Tista

Wat jullie zien is erg mooi begrijp ik maar dat komt over omdat het ook goed geschreven is. Anders zouden wij thuis niet begrijpen wat jullie zien. Wie is jullie schrijver? Marianne of Gerrit?

Kitty

Leuk om jullie te volgen. Zo te zien een prachtige reis.

clara

dat moet adembenemend zijn geweest.

Henny

Erg leuk om jullie zo te kunnen volgen.

Maya

Wat prachtig! Ik geniet met jullie mee!

Mia

Heerlijk om zo de natuur en de nietigheid van de mens te ervaren!

Margje

Heel leuk om zo jullie belevenissen te mogen meemaken. Plus 20 graden is heel niet slecht, al zit ik er nu ook warmpjes bij in Quito ๐Ÿ˜‰.
Ben benieuwd naar het vervolg van jullie reis. Geniet ervan!

Mia

Leuk om zo met jullie mee te kunnen genieten!

clara

Navigeren is ook knap hoor; ik zat een keer naast Herman te navigeren met de kaart op z'n kop!! Waarom geen camper? Veel genot gewenst

Harry en Hemmy (Bridge)

Geweldig! Wij volgen jullie op deze manier met heel veel plezier en wensen jullie een heel fijne tijd.
Laat de nieuwe berichten maar doorkomen.

Tista

Leuk om zo jullie reis te volgen. En leuk dat Marianne haar wekelijkse zangplezier op alternatieve wijze kon benutten. Een mooie nieuwe wereld om te ontdekken!

Tista

Veilige overtocht gelukkig en daarna klinkt het heel paradijselijk. Bravo Marianne dat je zo goed links reed. Lijkt me flink wennen!

Hotze

Jullie zullen er nu wel zo ongeveer zijn. Veel plezier en genot van het prachtige Nieuw-Zeeland. Ik zal jullie volgen.

Thea

Goede reis,en geniet er van.

Anja

Hartstikke leuk om jullie te volgen! Geniet ervan!!

Marieke

Super veel plezier en geniet ervan

Jan & Joke

Ik kan op mijn Iphone jullie nu volgen. Heerlijk vooruitzicht

Tista

Leuk om je zo te verheugen en weer nieuwe plekken op de aardbol te bezoeken! Veel plezier.

Margje

Beste Marianne en Gerrit,

Ben heel benieuwd naar jullie verhalen en ervaringen. Bert en ik willen ook nog eens die kant op. Dus tips zijn zeer welkom!
Veel succes met alle voorbereidingen.

clara

Goh, wat een plannen! Ziet er goed uit! Succes met de voorbereidingen

Mia

Hoi Marianne, ik kijk uit naar jullie avontuur en verhalen!